Show More

The Sant' Alvise

Landscapes of

Health and Play 

2017

The Sant‘ Alvise Landscapes of Health and Play reconnects the culture, community and generations of Venice. Visitors chase personalized digital realities through the unfurling brick landscape as framed viewpoints are digitally processed. The allegorical creatures throughout the scheme become playful architectural moments and key digital markers within the hospital and gardens. The physical is consequently rebuilt through digital perception and a new architectural vernacular is born. Located within the social hub of Sant’ Alivse, the hospital weaves from a paediatric extension of the Hospital Fatebenefratelli into a series of community gardens, allowing Venetians the privacy to play, communicate and connect.

© 2018 by Emma Colthurst